.
×

1999: Ushtarët gjerman duan t’ia marrin revolen komandantit Tahir Sinani, por ky refuzon ‘Prit! Kadal, kadal’ – Komandant i UÇK-së Tahir Sinani përplaset me KFOR-in gjerman, të cilët duan t’ia marrin armën, në qytetin e Prizrenit, më 19 qershor 1999.Një nga komandantët më të njohur të UÇK-se Tahir Sinani, në një reportazh të France 2 shihet duke u përplasur me trupat gjermane të KFOR-t, dhe shkas ishte bërë pushka automatike e tij, shkruan FMimages.net.

Ushtarët gjerman gjatë një kontrolli rutinor e ndalin makinën e Tahir Sinanit, dhe duan që t’ia konfiskojnë armën. Por ky refuzon.

Për shumë shikojeni videon:

Komandant i UÇK-se Tahir Sinani përplaset me KFOR-in gjerman, të cilët duan t'ia marrin armën në qytetin e Prizrenit, 1999

'Prit! Kadal, kadal' – Komandant i UÇK-se Tahir Sinani përplaset me KFOR-in gjerman, të cilët duan t'ia marrin armën në qytetin e Prizrenit, 1999

Publiée par FM Images Albania sur Jeudi 20 juin 2019

Gjatë luftës në Kosovë ishte një ndër komandantët më aktivë, më pas emërohet Komandant i Zonës së tretë operative i Trupave Mbrojtëse të Kosovës.