.
×

Arlinda Veliu-Sadiku: Populli shqiptar ka kulturë dhe maturi për orën e pjekurisë kohoreEdhe pse ndonjëherë isha e zhgënjyer me shoqërinë kosovare, se si po mundet ti duroj vllezrit e vet mej bërë të kqija, kur asnjëher nuk ka duruar, as edhe para fuqive më të mëdha, por e kisha pas gabim. Më lan të kuptoj se populli shqiptar ka kulturë dhe maturi për orën e pjekurisë kohore. Ngaqë edhe i qëlluan vëllezër edhe më prekëse të quajtur qlirimtar, nuk gjeti kurajo për tju kundërvyer me forma tjera, por komuniteti kosovar pat durimin, duke ia ofruar mundësinë e përmisimit edhe pse këta qlirimtar se shfrytëzuan këtë favor për dymbedhjet vite udhëheqje, atëherë sovranët iu përgjigjën me “shuplakë moderrne” që quhet votë.

Se ky popull nuk iu ka përkulur as tiranive më të fuqishme perandorake, prandaj dhe nuk u zhduk, por ka qëndru krenar para çdo furtune ushtarake, sepse e mbajnë heroike tri shtylla kryesore të njeriut INTELEGJENCA, SINQERITETI dhe ATDHEDASHURIA. Këtë e dëshmuan sot më 6 tetor 2019 me armën (votën) demokratike civilizuese. Kosovarët sot ja dhanë “përshëndetjen e fundit” ish qeverisjes së keqe. Duke ia bërë me dije “Se as ju o vellezër të dalë duarsh e që na keni ra hise, nuk do të na shtypni”.

Të lumtë dhe urime, për ndryshimin shqiptari, konkretisht Kosovë!?