[responsive-menu menu="logged-in-menu"]

Emri i kryeministrit të ardhshem të Kosoves kalon përmes zyrës së Shtepisë së Bardhë në Dragodan!Botapress, 4 Prill – Krizat politike në vend nuk kanë të ndalur. Prej shpalljes së Pavarësisë së Kosovës e deri më tash asnjë qeveri dhe asnjë koalicion nuk e ka quar mandatin deri në fund, shkruan Botapress.
Kjo për faktin sepse sipas sitemit zgjedhor aktual në Republikën e Kosovës asnjë parti politike nuk mund të fitojë shumicën apsolute prej 61 votash për të krijuar qeverinë e vetme. Ndërkaq përplasjet, inatet, intersat e ngushta partiake të secilës parti e kanë rrëzuar cdo qeveri në gjysmë të mandatit qoftë përmes mocionit apo dorëheqjes së kryeministrit.
Rasti i koalicionit të fundit VV-LDK dëshnmon se partitë politike të vendin nuk janë të gatshëm ende të formojnë institucione të pavarura pa përkrahjen e faktorit ndërkombëtar e në rastin konkret pa ndihmën e përhershme të diplomatëve të Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Kosovë.
Duke i nisur nga ky fakt, gazeteri dhe themeluesi i portalit Botapress, përmes një postimi të tij neë Facebook ka shkruar se “Emri I kryeministrit te ardhshem te Qeverise se Kosoves kalon permes zyres se Shtepise se Bardhe ne Dragodan!”, përcjellë Botapress.

Menu Title