[responsive-menu menu="logged-in-menu"]

Gjykata merr vendim për personin që kishte privuar gruan në ballkonin e shtëpisëGjykata Themelore në Gjakovë, të mërkurën, e ka shpallur fajtor të akuzuarin për vrasje nga pakujdesia dhe armëmbajtje pa leje, Xhafer Shkodra.

Sipas aktgjykimit të shpallur nga kryetari i trupit gjykues, gjykatësi Nikollë Komani, i akuzuari Shkodra është dënuar me pesë vjet e dy muaj burgim unik, për të dy veprat penale me të cilat ngarkohet, raporton “Betimi për Drejtësi”.

Sipas gjykatësit Komani, të akuzuarit do t’i llogaritet edhe koha e kaluar në paraburgim që nga 20 gushti i vitit të kaluar

Ndryshe, i akuzuari Shkodra ishte deklaruar i pafajshëm në seancën fillestare, duke shtuar se nuk kishte për qëllim që ta vriste gruan e tij.

Ndërsa, pasi prokurori Ali Uka, në fjalën e tij përfundimtare, e kishte rikualifikuar veprën penale nga “vrasje e rëndë” në “vrasje nga pakujdesia”, i akuzuari ishte deklaruar se e pranon fajësinë, pas këtij rikualifikimi.

Sipas aktakuzës së ngritur më 29 nëntor 2018, Xhafer Shkodra akuzohej se më 19 gusht 2018, rreth orës 00:00, në Gjakovë, pikërisht në ballkonin e shtëpisë së tij, me dashje e ka privuar nga jeta tani të ndjerën-bashkëshorten e tij, R.Sh, e moshës 61 vjeçe, për shkaqe të panjohura.

Sipas aktakuzës, ngjarja ka ndodhur derisa ishin duke qëndruar në ballkonin e shtëpisë së tyre, i pandehuri me një revole të tipit “Bereta”, nga një afërsi drejtpërdrejtë shtënë një herë dhe me atë të shtënë e privon nga jeta tani të ndjerën-bashkëshorten e tij, ku më pas largohet në drejtim të panjohur.

Me këtë, ai akuzohej se ka kryer veprën penale “vrasje e rëndë” nga neni 179 par.1 nënpar. 1.3 të KPRK-së, si dhe veprën penale të posedimit të paautorizuar të armës, nga neni 374 par.1 i KPRK-së.

Menu Title