.
×

Incident i madh mbi Detin e Zi: Avioni rus gati sa nuk goditi avionin amerikanNjë incident i madh ka ndodhur mbi Detin e Zi, ku një avion ushtarak rus SU-27 i afrohet shumë afër avionit amerikan EP-3 duke rrezikuar  pilotët dhe ekuipazhin,shkruan Botapress

Më 5 nëntor 2018, një avion amerikan EP-3 Aries që fluturonte në hapësirën ajrore ndërkombëtare mbi Detin e Zi u  interceptu nga një avion rus SU-27 rus. Ky ndërveprim u përcaktua si tejet i rrezikshëm për shkak të SU-27  kishte kryer një kalim të shpejtësisë së lartë drejtpërdrejt përpara aeroplanëve të misionit, duke rrezikuar pilotët dhe ekuipazhin.

Ndërhyrja e SU-27 bëri një kalim shtesë, duke u mbyllur rrugën e avionit EP-3 dhe duke lën prapa zjarrin dhe tymin e saj gjatë kryerjes së kthesës. Ekuipazhi i EP-3 raportoi turbulenca pas ndërveprimit të parë, dhe dridhjet nga e dyta. Kohëzgjatja e interceptimit ishte rreth 25 minuta,shkruan Botapress