.
×

Ja përse duhet të fleni me çorapeShumë njerëz flejnë pa çorape dhe deri sot kemi menduar se është në rregull. Mirëpo nëse fleni me çorape atëherë është mirë për shëndetin tuaj.

Më poshtë keni disa arsye se pse ju duhet të fleni me çorapë:

Çorapet ndihmojnë trupin tuaj që të qëndrojë ngrohtë, duke veshur çorape gjatë natës, gjithashtu ka përfitime shtesë, shkruan Sovrani.info. Përmirësimi i këmbës së plasaritur: Mbajtja e çorapëve të pambukut mund të ju ndihmojë që ta mbani këmbën tuaj nga tharja.

 

Zvogëloni shanset për sulmin e Raynaud-it: Sëmundja e Raynaud-it është kur zonat e prekur të lëkurës, zakonisht këpucë me majë dhe gishtërinj, humbasin qarkullimin dhe fillojnë të pulsojnë ose të fryhen. Mbajtja e çorapëve gjatë natës mund të ndihmojë në parandalimin e një sulmi duke mbajtur këmbët tuaja të ngrohta dhe qarkullimin e gjakut.