[responsive-menu menu="logged-in-menu"]

 KEDS dhe KESCO po hetohen për abuzim të detyrës 

Autoriteti i Konkurrencës heton KEDS-in dhe KESCO-n, kërkohet përfshirja e Prokurorisë Speciale.Janë dy kompani të rëndësishme që operojnë në tregun kosovar të energjisë elektrike.Por, KEDS e KESCO aktualisht janë në procedurë të hetimit.Kjo për shkak se këto dy kompani dyshohet se kanë shkelur Ligjin për Mbrojtjen e Konkurrencës.

Madje, në këtë hetim të iniciuar nga Autoriteti i Konkurrencës u kërkua përfshirja edhe e Prokurorisë Speciale.

DEK: Valon Prestreshi, Autoriteti Kosovar i Konkurrencës

Në listën e dyshimeve të AKK-së për këto kompani, përfshihet edhe ajo e shfrytëzimit të objektit të njëjtë, ekspertëve dhe kontabilistëve të përbashkët nga e njëjta zyrë. Gjatë së premtes, Agjencia e Konkurrencës ka kërkuar një varg dokumentesh të cilat duhet të dorëzohen në afat prej 30 ditësh.

Menu Title