[responsive-menu menu="logged-in-menu"]

Kurti nesër s’shkon në takim, VV e çon Presidentin në KushtetueseNënkryetarja e Kuvendit të Kosovës nga radhët e LVV’së, Arbërie Nagavci ka dërguar sot në Gjykatë Kushtetuese kërkesën për vlerësim e kushtetueshmerisë ndaj thirrjes së presidentit të Kosovës për moszbatimin e vendimit të qeverisë lidhur me masat emergjente për koronavirusin.

Nagavci ka thënë se nuk është hera e parë që Thaçi bën thirrje të tilla që bien ndesh me kushtetutën.

“Sapo e dërguam në Gjykatën Kushtetuese kërkesën për vlerësimin e kushtetutshmërisë së veprimit të presidentit të Kosovës, kur bëri thirrje për rezistencë qytetare, respektivisht për mos zbatim të vendimit të qeverisë në lidhje me masat emergjente të adresuara për menaxhimin e situatës me korona.

Ndonëse nuk është hera e parë që presidenti bën thirrje të tilla, nxit për mosrespektim të Kushtetutës dhe të ligjeve, kësaj radhe ai bëri një shkelje seriozë duke nxitur qytetarët për mos respektimin e aktit më të lartë juridik, andaj edhe është edhe detyrë dhe obligim i joni që si deputetë të Kuvendit që këtë ta adresojmë në Gjykatën Kushtetuese”, ka thënë ajo.

Menu Title