[responsive-menu menu="logged-in-menu"]

Ky është qyteti shqiptar ku ka ujë vetëm një orë në ditëFurnizimin me ujë me orare e vuajnë shumë qytete në vend. Por në çezmat e banorëve të Delvinës këto ditë uji rrjedh vetëm një orë në ditë.

“Nuk lahemi dot.”

Dhe kur furnizohen, banorët e Delvinës thonë se uji nuk mund të konsumohet për shkak të ndotjes ndaj ata e përdorin vetëm për shërbime të tjera.

“E përdorim vetëm për banjën.”

Në këto kushte, shpëtim për 10 mijë banorë është një çezme publike në qytet ose detyrohen ta blejnë edhe pse është një nga qytetet më të varfra në vend.

Problematika është e vjetër dhe bashkia thotë se do të marrë zgjidhje me ndërtimin e ujësjellësit të ri. Një investim me vlerë 2.5 milion euro që synon që të garantojnë furnizim 24 orë me ujë për qytetin.

Menu Title