[responsive-menu menu="logged-in-menu"]

Lajm i keq: Shtrejtohen makiatot në Kosovë pas pandemisëPo bëhen thuajse 3 muaj që kur gastronomia është mbyllur krejtësisht për shkak të pandemisë.
E që nga e hëna pritet të hapen lokalet dhe kafiteritë, duke iu përmbajtur rregullave të vendosura nga Ministria e Shëndetësisë. Mirëpo çmimi i makiatos siç duket nuk do të jetë njësoj.
Ky fenomen i rritjes nuk do të vërhet vetëm në qytete të mëdha të Kosovës por edhe në fshatra e qytete me popullësi më të vogël.


Këto janë rregullat që klientët duhet t’i përmbahen që nga 1 qershori.
Keto jane rregullat qe duhet ndjekur:
-Duhet te kuptojm qe Distanca eshte e nevojshme qe ta ruajm shendetin,
cdo tavolin duhet te ket distanc 1,5m nga tjetra.
-Stafi jon duhet te jet i paisur me maska, nuk ka nevoje per doreza.
-Dezinfektuesit duhet te jene te vendosura ne lokale, ku klientet kan qasje qe ta perdorin.
– Per nje koh te shkurt duhet te mos i lejojme klientet te ken qasje ne Banak per porosi
( qe te eleminojme rrezikun e bartjes se virusit tek stafi yne dhe te parandalohet shperndarja tek klientet)
-Menyt duhet te behen njeperdorimeshe ose ato qe jan te plastifikuara te dezinfektohen pas cdo perdorimi)
-Ne do te punojme ne ambient te mbyllur dhe te hapur , virusi Covid-19 eshte vertetuar qe ne ambientet e hapura eshte me i dobet kshtu qe lusim bizneset qe ti mbajn gjamat e hapur te jen lokalet e ajrosura )
-Te vendosim pankarta vetdisuese ne lokale qe tja kujtojm klienteve qe te mbajn distancen,higjienen personale dhe ruajm shendetin sa me shume.
-Servisi ( pirunjet , thikat e luget ) ti dergojm me porosi , jo me qen te ekspozuara ne tavolin.
-Menaxheret dhe pronaret e lokalev te mbaj pergjegjesin per cdo paregullsi de grumbullim ne lokale mos te hezitojn te kontaktojn organet e rendit.

Menu Title