[responsive-menu menu="logged-in-menu"]

Më e madhja në botë: Njihuni me ushtrinë me 2 milionë pjesëtarëNëse bëhen krahasime mes ushtrive më të mëdha në botë, atëherë befasia e këtij rezultati do ishte se ushtrinë më të madhe në botë nuk kanë SHBA’të, ajo që pritej të ishte nga të gjithë.

Ushtrinë më të madhe në botë ka Kina, me mbi 2 milion ushtarë. Pas saj vie India, me 1,39 milion anëtarë, dhe SHBA’të zënë vendin e tretë me ushtrinë më të madhe me rreth 1,34 milion anëtarë.

Por kur vie radha për ushtrinë të pajisur më së miri në botë. Buxheti i ushtrisë arrin deri në 610 miliardë dollarë, i cili është më i madh sesa rivalja e tyre Kina, me rreth 216 miliardë dollarë.

Ushtria e SHBA’ve është formuar në 1775 dhe që prej asaj kohe, ka pasur në rrugë të gjatë. Sot ajo ka rreth 1,359,450 ushtarë me detyrë aktive. SHBA ka ushtrinë e tretë më të madhe në botë, dhe ajo konsiderohet si një nga ushtritë më të trajnuara dhe më të pajisura me forcë në botë.

Ajo, ka deri tani ka teknologjinë më të përparuar të armëve, dhe forcën njerëzore të trajnuar më më mirë, dhe arsenalin më të madh bërthmor në botë.

 

 

Menu Title