.
×

Muzikologë nga Universiteti i Lundit dhe i Kopenhages analizojnë muzikën e shekullit XXDje dhe sot ( 12-13 tetor), s’ bashku me koleget dhe studentet tane te muzikes nga Universiteti i Lundit dhe ai Kopenhages, kaluam dy dite te rendesishme, ku folem dhe beme shume analiza persa i perket muzikes se shekullit XX. Plote dy dite, shpalosem disa tema, si ajo e komponimit dhe solokendimit. Diskutum edhe per ndryshimet klimatike, dhe ishte pyetja, se a do te ndikojne ne shendetin e njeriut, ne vecanti te krijuesit. Tubime te tilla muzikologjike, do te kemi edhe ne te ardhmen si kesaj here, edhe ne te ardhmen do te finansohen nga Universiteti i Lundit dhe ai i Kopenhages. Gjitheashtu, jemi dakorduar se ne seminaret e ardhshme te ftojme muzikolog nga Shqiperia dhe Kosova. Ambienti ku u mbajte ky seminar, ishte nje keshtejelle ne periferi te Lundit nga shekulli i XVI-te me te gjitha komoditetet qe vetem njeriu ka ditur te krijoje dicka te tille. Udhqimi ishte i klasit te pare dhe dita e sotit perfundoje me LAX!
I falenderoje koleget dhe studentet per nje angazhim dhe kontribut te jashtezakonshm. Tubime te tilla muzikologjike, me analiza dhe hulumtime te ndryshme, do te mbahen dy here ne vit, prandevere dhe vjeshte. A i radhes do te mbahet ne muajin prill 2020, ka shkruar Ahmet Bella, muzikolog që jeton e vepron tash e sa vjet në Suedi.