[responsive-menu menu="logged-in-menu"]

ORCA dhe Admovere hedhin baltë mbi Rektoratin për mos zbatimin e Kodit të Etikës nga KëshilliAktivistët e Organizatës për Rritjen e Cilësisë në Arsim (ORCA) dhe të organizatës “Admovere” në një aksion simbolik kanë hedhur baltë mbi objektin e Rektoratit të UP-së pasi sipas tyre, Këshilli i Etikës nuk po e zbaton kodin e Etikës dhe e Arsyeton plagjiaturën.

Admovere: Këshilli i Etikës së UP-së nuk zbaton Kodin e Etikës, arsyeton plagjiaturënShkëlzen Gashi nga Admovere ka thënë se Këshilli i Etikës i ka hedhur poshtë dy raste të plagjiaturës të profesorëve universitar të cilat kjo organizatë i ka adresuar në Rektorat. Sipas tij, pas këtij veprimi të Këshillit të Etikës, ekzistenca e këtij Këshilli është krejt e panevojshme.

Ndërkaq, drejtori i ORCA-s, Rron Gjinovci ka thënë se deri në shkarkimim e Këshillit të Etikës nuk do të ndalen me aksione.

Menu Title