[responsive-menu menu="logged-in-menu"]

Prokurorja i kërkon Gjykatës Speciale që të marrë masa për t’i mbrojtur dëshmitarët dhe viktimat 

Zyra e Prokurorit të Sepcializuar s’është në gjendje që t’i nxjerrë shpejt provat që pretendojnë se i posedojnë për të mbështetur akuzat për krime lufte dhe krime kundër njerëzimit ndaj ish-udhëheqësve politikë e ushtarakë të UÇK-së, por kanë thënë se kanë qindra dëshmitarë, mijëra prova materiale dhe incizime që mbështesin pretendimet e tyre.

Prokurorja e zyrës së Prokurorit të Specializuar ka kërkuar që Gjykata Speciale të marrë masa mbrojtëse për disa dëshmitarë.

“Prokuroria kërkon masa mbrojtëse për disa dëshmitarë dhe viktima. Parashtrimet do të dërghen para Gjykatës. Nuk mendoj se këtu ka ndonjë dallim mes prokurorisë e mbrojtjes”, ka thënë prokurorja.

“Materiali përfshin 1842 zëra, një pjesë e të cilave është në trajtën e deklaratave, 153 dëshmitarë, një pjesë e tyre të zbardhura aapo transkripte”, ka thënë ajo duke folur për provat që posedojnë.

Ajo ka thënë se përkthimi i materialeve mbështetëse në shqip ka filluar në mënyrë të vazhdueshme që kur është ngritur aktakuza.

Menu Title