[responsive-menu menu="logged-in-menu"]

Sasia e armëve me prejardhje shqiptare që përdoret nga ISIS’i (Foto)Një analizë e prejardhjes së fishekëve që përdoren nga militantët e Shtetit Islamik në Irak dhe Siri, tregon se shumica e tyre ka origjinë nga Amerika.

Kina dhe Rusia gjithashtu janë në mesin e vendeve që ISIS përdorë prodhimet e tyre.

Mirëpo, në analizën që është bërë nga Qendra për Hulumtimin e Armatimit në Konflikte, thuhet se fishekët që përdoren nga ISIS, shumica prej tyre, janë kundër një Rezolue të KS të OKB’së.

Sipas analizës, ISIS përdorë edhe armë iraniane të cilat datojnë nga viti 2006-2013, e që janë të ndaluar nga një Rezolutë e Këshillit të Sigurimit të OKB’së, përkatësisht Rezoluta 1737, transmetom Express.

Kjo qendër ka bërë edhe një tabelë të prejardhjes së fishekëve, e dokumentuar me prejardhjen se kah vijnë këta lloje fishekës.

9 lloje fishekësh, sipas tabelës kanë prejardhje nga Shqipëria.

Menu Title