.
×

Shitjet globale të telefonave të mençur u rritën për 11.6 për qindSipas të dhënave të fundit preliminare të publikuara nga hulumtuesit e njohur të tregut – firma kërkimore IDC, dërgesë totale të telefonave të mençur në nivel global arriti në 337.2 milionë njësi në tremujorin e dytë të vitit 2015.

Kjo shifër paraqet një rritje prej 11.6% krahasuar me 320.1 milionë njësi sa ishin vitin e kaluar në të njëjtën periudhë.
Dhe natyrisht se ky është bërë një rekord të dytë të periudhës tremujore sa i përket dërgesave të telefonave.

Rritjet e shitjeve të telefonave të mençur besohet se ka ndodhur për shkak të shitjeve të mira në tregjet në zhvillim.

Ndërkohë, në tregun global të telefonave mobil kur përfshihen edhe telefonat e mençur, dërgesat totale të të gjitha telefonave arritën në 464.6 milionë njësi, me një rënie prej 0.4% në krahasim me 466.3 milionë njësi sa ishin gjatë vitit të kaluar në të njëjtën periudhë. (Telegrafi)