.
×

Shqiptari Adnan Dibrani zgjidhet deputet në SuediNë Suedi dje (e mërkure) u zgjodhën 349 delegatë të Parlamentit të Suedisë si dhe delegatët e 20 parlamenteve rajonale dhe të 290 kuvendeve komunale.Ne regjionin e Halandit ne Suedi, në listën e Partisë Socialdemokrate, me numër rendor 3 ishte dhe Adnan Dibrani, i cili sikurse dhe para katër viteve mori më së shumti vota në regjionin e tij.Në ditët ne vijim pritet të formohet Qeveria suedeze, ku Adnan Dibrani mund të jetë pjesë e saj.Ndikim në fitoren bindëse të tij kane dhe shqiptarët e Varbergut, Falkemberg, Halmstad, Laholm etj.Ndërsa, sa i përket kandidatëve tjerë vlen të përmend se Adrian Kaba nga Malmo për njëmijë vota nuk arriti te behet shqiptari i dytë ne Parlamentin suedez.