[responsive-menu menu="logged-in-menu"]

Sindikata e RTK-së që të shkarkohet Bordi i televizionit publikShkarkimi i bordeve nuk është vetem kerkesë dhe vendim i Qeverisë. Një shkarkim të Bordit po e kerkon edhe Sindikata e RTK-së, shkruan Botapress.

Fadil Hoxha, kryetar I Sindikates se RTK se ne nje postim te tij ne Facebook ka shprehur arsyet pse duhet te shkarkohet Bordi I RTK se.

Ja postimi I Fadil Hoxhes ne Facebook:

Sipas ligjit te RTK-se, Bordi i saj i ka 11 anetare.

Per zgjedhjen e drejtorit gjeneral duhen 2/3 e anetareve te Bordit, ose 8 vota. Vitin e kaluar, Bordi i RTK-se, ne menyre te kunderligjshme, me vetem 6 vota e ka bere zgjedhjen.

Ne muajin Maj, behet nje vit qe kur Sindikata e Pavarur e RTK-se ka ngritur padi ne Gjykaten Themelore kunder ketij vendimi te Bordit.

Demi qe po vazhdon t’i behet Transmetuesit Publik nga ky veprim i Bordit do te jete me pasoja te pariparueshme.

Anetaret e Bordit, pervec shkarkimit nga Kuvendi, duhet te japin pergjegjesi para organeve te drejtesise per keqperdorim te pozites zyrtare.

Menu Title