[responsive-menu menu="logged-in-menu"]

Studim: Gratë janë vozitëse më të mira sesa burratDisa prej nesh mund ta gjejnë këtë fakt befasuese, por me sa duket është e vërtet. Nga disa statistika dhe hulumtime kanë ardhur në përfundim se gratë janë vozitëse më të mira dhe më të ndjeshme sesa burrat.

Dhe për këtë është një shpjegim shumë i thjeshtë dhe natyror, raporton “Bright Side.

Nuk mund ta mohojmë faktin se gratë dhe burrat janë shumë të ndryshëm për nga natyra. Pas shumë shekujve të evolucionit, truri i grave dhe burrave ka vazhduar të zhvillohet në mënyrë të ndryshme.

Kjo sepse këto dyja gjini kishin të tjera gjëra të ndryshme  për tu shqetësuar. Dhe të gjitha këto ndryshime ka bërë që të kenë ndikim dhe të jenë të ndryshëm edhe në vozitje.

Sipas shkencëtarëve burrat e kanë një aftësi të quajtur “aftësi hapësinorë” dhe kjo i bënë ata më të mirë në vozitje. Kjo aftësi bënë që burrat të jenë më të mirë në drejtim bënë të mundur vizualizimin e objekteve shndërrimin e tyre në version 3D dhe madje në rrotullim. Kjo është arsyeja se pse burrat e kanë më të lehtë leximin e hartave.

Meshkujt kanë qenë gjuetarë, çka ka ndikuar në zhvillimin e shpejtësisë, distancës dhe lëvizjes. Kjo do të thotë se në termin e vozitjes burrat janë të mirë në: parking, leximin e hartave dhe më të shpejtë në marrjen e vendimeve.

Por kjo nuk i bënë vozitës më të mirë. Vozitja e mirë do të thotë të jeni të kujdesshëm. Truri i grave është i zhvilluar në këtë mënyrë, për t’i mbajtur gjërat e sigurta si në shtëpi dhe në vende të tjera. Kjo është arsyeja se pse gratë ju japin hapësirë vozitësve të shpejtë dhe nuk dëshirojnë ta vendosin vetën në rrezik.

Hulumtuesit kanë treguar se truri i grave kanë një lidhje më të mirë me midis hemisferave, ndërsa truri i meshkujve është më aktiv në secilën hemisferë. Me një fjalë truri i meshkujve lëviz nga një hemisferë në tjetrën, ndërsa ai i grave funksionon në mënyrë zig zage. Ja pse gratë i marrin shumë gjëra në konsideratë para se të marrin një vendim.

Menu Title