[responsive-menu menu="logged-in-menu"]

Turqia kërkon gjykimin e dy gazetarëve që ilustruan shkrimet me karikatura të Profetit MuhamedProkuroria turke ka hapur raste ndaj d kolumnistëve të cilët i kanë ilustruar shkrimet e tyre me karikaturat e Profetit Muhamed të publikuara në Charlie Hebdo.

Kolumnistët e gazetës turke Cumhuriyet që do të përballen me gjyqin janë Ceyda Karan dhe Hikmet Cetinkaya.

Ata do të përballen me veprën për “nxitje të urrejtjes dhe fyerje ndaj vlerave fetare”.

Të dy kolumnistët kanë shkruar për gazetën ku punojnë ne lidhje me rastin e Charlie Hebdo, ku shkrimet e tyre i kanë ilustruar me karikaturat e Profetit Muhamed.

Menu Title