[responsive-menu menu="logged-in-menu"]

Vendosen tabelat informuese në drejtim të kufirit në Mutivodë



OJQ “Sundimi I Demokracisë në Kosovë” së bashku edhe me banor te Orllanit dhe fshatit Ballaban kanë organizuar një aktivitet për vendosjen e disa tabelave informuese në drejtim te kufirit në Mutivodë . Ky aktivitet ka dy qëllime , i pari është që të orientojmë bashkatdhetarët tan në rrugën më të shkurt deri në piken kufitare në Mutivodë , dhe i dyti është të sensibilizojnë institucionet përkatëse që te bëjnë më shumë për orientimin dhe informimin e bashkatdhetarëve tan në të gjitha pikat kufitare , dhe të behet përpjekje për gjetjen e mundësive për hapjen e pikave te reja kufitare ku njëra nder to mund të ishte edhe kufiri ne fshatin Bervenik të Podujevës . Edhe pse për çdo vit dihet që fluksi i bashkatdhetarëve tan është shumë i madh në muajt korrik dhe gusht Institucionet e Kosovës nuk po ndërmarrin hapa konkrete që do të lehtësonte dhe shkurtonte pritjet e mërgimtarëve në pikat kufitare . Ministria e diasporës por edhe institucionet tjera organizojnë takime me bashkatdhetar ku fatkeqësisht ato takime i përdorin vetëm për të vendosur kontakte me bashkatdhetar qe me vonë ti përdorin për elektorat . Kjo vërtet është e mjerueshme , Bashkatdhetarët tan përveç që janë vëllezërit dhe motrat tona ata janë kontribuuesi më i madh i buxhetit te Kosovës , ata vërtet meritojnë trajtim te veçante dhe me dinjitet . Po të mos ishte mërgata jon Kosova nuk do te ishte kjo qe është sot .

Menu Title