[responsive-menu menu="logged-in-menu"]

Vetitë e mira të një populli të edukuar në kohë pandemiMediumi britanik Independent përmes një editoriali e ka vazhduar traditën e saj që nga themelimi në 1986, kur për çdo fundëvit organizon fushatë bamirësie, me moton – Help the Hungry. ‘Këtë vit Luftimi i varfërisë ushqimore është një përparësi po aq e madhe sa luftimi i koronavirusit’.

Independent ka drejtuar një thirrje bamirësie vjetore që kur u themelua më 1986. ‘Ne, ose më mirë thënë ju, lexuesit tanë, audienca jonë kemi mbështetur bujarisht shumë kauza. Çdo vit ka pasur tema të ndryshme dhe përparësi të ndryshme. Megjithatë, ky do të jetë dimri më i ashpër që nga lufta e dytë botërore, si nga ana materiale, për shumë dhe emocionalisht për të gjithë’.

Ndoshta në kohën e Krishtlindjes së ardhshme, vaksinat e koronavirusit në të gjithë botën do të shpëtojnë jetë dhe jetesë. Ne, siç sugjeroi Mbretëresha, do të takohemi përsëri.

Për momentin ka familje dhe fëmijë që nuk kanë mjaft për të ngrënë. Falë aktivistëve si Marcus Rashford dhe mbështetjes së qeverisë dhe këshillave lokale, do të ketë më shumë ndihmë financiare për më shumë familje sesa vitet e kaluara. Megjithatë, ne gjithmonë mund të bëjmë më shumë dhe fushata jonë Ndihmoni Hungry, në bashkëpunim me partnerët Projekti Felix dhe Me Dhembshuri, synon të japë shumë më shumë vakte dhe të ndihmojë në zbutjen e urisë.

Kriza e Covid na ka kujtuar të gjithëve në mënyrat më të ashpra se si ne jemi një shoqëri dhe se ajo që bëjmë dhe si sillemi ndikon në mënyrën e jetesës sonë e rreth nesh. Kur durojmë shqetësimin për të veshur një maskë fytyre, për shembull, kjo ka të bëjë mëshumë më mbrojtjen e të tjerëve nga ti se sa që ka të bëjë me mbrojtjën tënde nga të tjerët.

Instinkti i bamirësisë është i fuqishëm, madje nganjëherë i tillë, dhe nuk mund të ketë ndonjë shkak më ngutës sesa plotësimi i nevojës themelore njerëzore për ushqim. Shumë prej nesh kanë një farë fuqie për të bërë diçka modeste për t’i dhënë fund urisë së të tjerëve dhe së bashku mund të bëjmë një sasi të habitshme për të ndihmuar të uriturit.

Këtë Nëntor dhe Dhjetor ne do të shpërndajmë ushqim direkt tek 1000 persona në ditë përmes partnerit tonë With Compassion.

Menu Title