[responsive-menu menu="logged-in-menu"]

Vjoa Osmani: Prioritetet tona asimi, shëndetësia dhe siguriaKosova mund të jap shembullin e parë në historinë shqiptare ku një femër të jetë kryeministre. Kandidatja Vjosa Osmani mbetet kandidatura më e fortë ndër radhët e LDK në Kosovë. Ajo është deputetja më e votuar në Kosovë, shkruan Botapress.info

Osmani ishte në një debat ku organizua nga “Levizja Fol”, ku tha se nëse arrin të bëhët kryeministre e Kosovës , si prioritet e ka fushën e sigurisë dhe të shëndetësis.

“ Investimet do të jenë për shëndetësi në ditët e para të qevërisë, kun ë theks të veçant do ju kushtohët rëndësi për barnat dhe infrastrukturën shëndetësore” , tha Vjosa Osmani

Po ashtu Osmani foli dhe për arsimin dhe punësimin ku tha se nuk do të egzistojë nëse bëhët kryeministre të punësohën vetëm ata që kanë librezat e partive, dhe se nuk do të ndodh kjo, do të punësohën sipas meritave dhe jo sipas partive politike, shkruan Botapress.info

Vjosa ka folur dhe për prokurorët e qyqtarët ku tha se: “Për mua është e pakonceptueshme se si sot ka liderë politikë dhe kandidatë për kryeministër të cilët thonë se unë kam vendosë që filan fistekin ta bëjë prokuror. Kjo leje që është jokushtetuese por është edhe e rrezikshme”, ka thënë Osmani.

Sipas saj, nuk ka të drejtë asnjë kryeministër të vendosë se kush të bëhet kryeprokuror.

“Është taman logjikë e Prontos, është logjika e njëjtë. Në rregull, unë po e hjek këtë prokuror, nuk ka të drejtë një kryeministër të vendosë kë ta bëjë kryeprokuror as nuk duhet të përzihet”, tha ajo.

“Detyra e një qeverie është të krijojë kushte të tilla që asnjë politikan të mos kërcënojë, të krijojë kushte ku në gjykata ka mjaftueshëm njerëz profesionistë. Shumë gjyqtarë dhe prokurorë janë vendosë aty nga dora e krimit. Ne nesër nuk do të bashkëqeverisim me parti të tilla”, ka deklaruar Osmani, shkruan Botapress.info

Menu Title