.
×

Jusuf Buxhovi: Përkujtesë historikeHistorjani dhe autori i shumë librave Jusuf Buxhovi  ka shkruar nje shkrim në llogarin e tij në facebook, duke shkruar për Gjon Nikollë Kajtazi që është libri i radhës nga Buxhovi që ka interes shumë tek masa, shkruan Botapress.info

Ky është shkrimi i plotë pa ndërhyrje nga Gazeta.

GJON NIKOLLË KAZAZI

Lindi në ditën e sotme, më 1 janar 1702, në Gjakovë. Ishte kardinal – arqipeshkv i Shkupit. Ndërsa, në vitin 1747, në Bibliotekën e Vatikanit, zbuloi “Mesharin” e Gjon Buzukut. Vdiq më 5 gusht 1752.

Përkujtesë historikeGJON NIKOLLË KAZAZILindi në ditën e sotme, më 1 janar 1702, në Gjakovë. Ishte kardinal -…

Publiée par Jusuf Buxhovi sur Mercredi 1 janvier 2020